Studiebegeleider data IT Regie op Registers Dure Geneesmiddelen
Branche | Openbaar bestuur |
Dienstverband | Uitzenden en detacheren |
Uren | 32 - 40 uur |
Locatie | Diemen |
Salarisindicaties | 0-5.000 |
Opleidingsniveaus |
HBO / bachelor Universitair |
Organisatie | Matchd |
Contactpersoon |
Heidi Langeweg +31332048206 |
Informatie
Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie. U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat u altijd 1 of 2 referenties gereed hebt. Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.
Functieomschrijving
Startdatum: 04-01-2021
Einddatum: 31-12-2021
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week: 36
Sluitingsdatum: 30-11-2020 om 12:00 uur
Beschrijving Project Regie op Registers voor Dure Geneesmiddelen
Veel mensen in Nederland ervaren een betere kwaliteit van leven dankzij geneesmiddelen. De rol van geneesmiddelen in de kwaliteit van ons zorgstelsel is dan ook onmiskenbaar. Het Nederlandse beleid is erop gericht om nieuwe geneesmiddelen snel bij de patiënt te krijgen tegen aanvaardbare kosten. Een zo snel mogelijke toelating betekent ook dat het belang van post-marketing surveillance toeneemt om effectiviteit, (bij)werkingen en kosteneffectiviteit van nieuwe geneesmiddelen in de praktijk te blijven volgen. Via patiënt- of ziekteregistraties, ook wel aangeduid als registries of - in goed Nederlands - registers, kan relevante informatie hierover worden verzameld onder ‘real life’ omstandigheden. Zo ontstaat meer inzicht in de juiste indicatiestelling voor een medicijn, wanneer en bij welke type patiënt het geneesmiddel wel of juist niet kan worden ingezet (‘gepast gebruik’) en wordt informatie gegenereerd voor vergoedingsbeslissingen. Het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) maakt afspraken met fabrikanten over post-marketing surveillance en gepast-gebruik onderzoek na markttoelating.
Bij een tussentijdse evaluatie van het Nederlandse geneesmiddelenbeleid in 2019 kwam naar voren dat onderzoek om gepast gebruik te bevorderen lang niet altijd van de grond komt na introductie van een innovatief medicijn met potentieel hoog kostenbeslag. De belangrijke redenen daarvoor zijn o.a. dat arts-onderzoekers belemmeringen ervaren bij de financiering van opzet, implementatie en gebruik van registers. De registers die wel zijn gestart zijn divers van opzet en vaak niet openbaar toegankelijk. Dat staat een goede vergelijking van verschillende behandelingen in de weg. Om dit te corrigeren heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en onze organisatie gevraagd regie te nemen over registers en de infrastructuur voor informatievoorziening te versterken.
In mei 2019 is het Project Regie op Registers voor Dure Geneesmiddelen (RORDGM) gestart. In het eerste jaar is de structuur van het project (RORDGM) opgezet en ingericht in drie deelgebieden, namelijk Inhoud, Data/ICT en Governance & Financiering. Voor het deelproject Inhoud zijn de eerste conceptproducten ontwikkeld zoals een procedure om de juiste gegeven set te verzamelen en een handleiding over de analysemethode van klinische praktijkgegevens. Voor het deelproject Data/ICT is in de eerste fase van het project gewerkt aan de visie op Data/ICT en het gesprek erover in het veld. Tevens is er een analyse uitgezet van het huidige registratie landschap.
Governance en Financiering (G&F), dat ondergebracht is bij de projectleiding van ROR DGM, heeft de uitwerking gegeven aan de concept visie op G&F: uitgewerkt in mogelijke scenario’s en dat in gesprek gebracht met partijen. De projectleiding heeft, naast de afstemming met de opdrachtgever en de Stuurgroep ZIN en de aansturing van het project, een belangrijke taak in de draagvlakontwikkeling voor de ontwikkelde concepten, visies en manier van werken van het
project. Het creëren van de samenhang met de strategische context waarin het project zijn plek heeft. De projectleiding is eindverantwoordelijk voor het realiseren van de doelstellingen, voortgang, het behalen van resultaten en de afstemming met de Stuurgroep en de opdrachtgever (VWS).
Het project zit in de tweede fase, de case studie fase. In deze fase ligt de nadruk op de verdere concrete ontwikkeling van de in fase 1 tot stand gekomen concepten. Hiertoe worden naast de verdere uitwerking van de G&F en de draagvlakontwikkeling, vier case studies ingericht en uitgevoerd. Deze case studies worden in het lopend jaar 2020 uitgezet en zijn allen vanaf 2021 operationeel.
Voor de coördinatie van die 4 case studie trajecten zal een team van 3 case studie begeleiders worden ingericht, ieder met een specifieke achtergrond in een van de specifieke aandachtsgebieden van het project. De case studie begeleider met het aandachtsgebied G&F is sinds het voorjaar van 2020 actief binnen het project. ROR DGM zoekt nog twee case studie begeleiders. Een met een medisch inhoudelijke achtergrond en een met een Data/IT achtergrond. Deze aanvraag heeft betrekking op een case studie begeleider met een Data/IT achtergrond.
Omschrijving van opdracht
De case studie begeleider is onderdeel van het projectteam Regie op Registers Dure Geneesmiddelen (ROR DGM) en wordt in zijn/ haar rol als case studie begeleider verantwoordelijk voor de coördinatie van een goede uitvoering van een of meerdere case studies In het case studie team werk je nauw samen met de andere 2 studiebegeleiders, de voorzitter en de registrerende partij. Daarnaast zal de case studie begeleider een rol en verantwoordelijkheid hebben in de ondersteuning van het deelproject van zijn specifieke aandachtsgebied (data/IT). Hierin werk je nauw samen met het deelprojectteam van jouw specifieke aandachtsgebied (data/IT) en de deelprojectleider van dit aandachtsgebied in het bijzonder.
Samen met de andere teamleden van de case studie neemt de case studie begeleider verantwoordelijkheid voor:
- (algemeen) voorbereidende werkzaamheden;
- vormgeven en evalueren van de werkwijze binnen zijn case studie(s) (o.a. overkoepelende formats, Projectplan/ opdrachtomschrijvingen/afspraken);
- (samen met de case studie voorzitter) coördinatie op de uitvoering van het projectplan, het realiseren van een structuur in de uitvoering van de werkzaamheden, behouden van voortgang en afleggen van verantwoording binnen het project (ROR DGM), inclusief het bijhouden en beschikbaar stellen van de relevante documentatie en besluiten over de case studie (s);
- het zorgen voor overzicht, leggen van verbindingen, bewaken van de samenhang en afstemming tussen de verschillende case studies en de specifieke aandachtsgebieden (inhoud, data/IT, G&F);
- het (mede-)organiseren, inhoudelijk vormgeven en uitwerken van (kleine en grootschalige) bijeenkomsten met verschillende partijen, zowel i.r.t. de specifieke case studie als met alle case studies samen als voor het specifieke aandachtsgebied (data/IT), inclusief het vertalen en uitwerken van de effecten ervan binnen de case studie (aanpak).
- zowel per case studie als voor het specifieke aandachtsgebied data/IT (projectgebonden) uitvoering van diverse coördinerende, ondersteunende, analyserende en specifiek aan zijn specifieke aandachtsgebied gerelateerde activiteiten, zoals bijvoorbeeld de verdere ontwikkeling van de deliverables uit de eerste fase en de uitwerking van de resultaten uit de case studie fase in documentatie voor de implementatie en besluitvorming voor het vervolg. Hiertoe behoort ook de documentatie in het kader van de tussenevaluaties met de opdrachtgever (Stuurgroep ZIN en VWS)
Extra informatie
- In principe werkzaam op locatie, tenzij de COVID-19 maatregelen anders doen vragen.
Functie-eisen
- Academisch/HBO werk- en denkniveau met data/IT achtergrond;
- Kennis en (eventueel stage) ervaring op gebied van Nederlandse gezondheidszorgstelsel;
- Meer dan 3 jaar ervaring met werken bij een overheids-, gezondheidszorg (gerelateerde) organisatie (kan ook stage/afstudeer ervaring zijn);
- Meer dan 3 jaar ervaring in een relevante complexe bestuurlijke omgeving;
- Kennis van zorg informatiestandaarden en zorg ICT-systemen;
- Meer dan 5 jaar ervaring in een relevante data/IT gerelateerde omgeving (kan ook relevante studie/stage/afstudeer ervaring zijn);
- Meer dan 3 jaar ervaring met projectmanagement en een zelfstandige rol hierbinnen waarbij goede samenwerking met verschillende stakeholders op verschillende niveaus een randvoorwaarde is;
- Kennis en ervaring op het gebied van:
Omschrijving
Matchd bemiddelt professionals voor tijdelijke en vaste vacatures. Wij werken samen met Freelancers en kandidaten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband op basis van gewerkte uren via onze payroll organisatie. U krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de hierboven vermelde sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven u een terugkoppeling. Als wij uw CV selecteren vragen wij altijd om meer informatie, vaak ook om referenties. Zorg ervoor dat u altijd 1 of 2 referenties gereed hebt. Reacties ontvangen wij graag voorzien van een CV in word-formaat en een korte motivatie. Als u geselecteerd wordt vragen wij u altijd om een aanvullende, zeer specifieke, motivatie te schrijven om de kans op succes zo groot mogelijk te maken.
Functieomschrijving
Startdatum: 04-01-2021
Einddatum: 31-12-2021
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week: 36
Sluitingsdatum: 30-11-2020 om 12:00 uur
Beschrijving Project Regie op Registers voor Dure Geneesmiddelen
Veel mensen in Nederland ervaren een betere kwaliteit van leven dankzij geneesmiddelen. De rol van geneesmiddelen in de kwaliteit van ons zorgstelsel is dan ook onmiskenbaar. Het Nederlandse beleid is erop gericht om nieuwe geneesmiddelen snel bij de patiënt te krijgen tegen aanvaardbare kosten. Een zo snel mogelijke toelating betekent ook dat het belang van post-marketing surveillance toeneemt om effectiviteit, (bij)werkingen en kosteneffectiviteit van nieuwe geneesmiddelen in de praktijk te blijven volgen. Via patiënt- of ziekteregistraties, ook wel aangeduid als registries of - in goed Nederlands - registers, kan relevante informatie hierover worden verzameld onder ‘real life’ omstandigheden. Zo ontstaat meer inzicht in de juiste indicatiestelling voor een medicijn, wanneer en bij welke type patiënt het geneesmiddel wel of juist niet kan worden ingezet (‘gepast gebruik’) en wordt informatie gegenereerd voor vergoedingsbeslissingen. Het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) maakt afspraken met fabrikanten over post-marketing surveillance en gepast-gebruik onderzoek na markttoelating.
Bij een tussentijdse evaluatie van het Nederlandse geneesmiddelenbeleid in 2019 kwam naar voren dat onderzoek om gepast gebruik te bevorderen lang niet altijd van de grond komt na introductie van een innovatief medicijn met potentieel hoog kostenbeslag. De belangrijke redenen daarvoor zijn o.a. dat arts-onderzoekers belemmeringen ervaren bij de financiering van opzet, implementatie en gebruik van registers. De registers die wel zijn gestart zijn divers van opzet en vaak niet openbaar toegankelijk. Dat staat een goede vergelijking van verschillende behandelingen in de weg. Om dit te corrigeren heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en onze organisatie gevraagd regie te nemen over registers en de infrastructuur voor informatievoorziening te versterken.
In mei 2019 is het Project Regie op Registers voor Dure Geneesmiddelen (RORDGM) gestart. In het eerste jaar is de structuur van het project (RORDGM) opgezet en ingericht in drie deelgebieden, namelijk Inhoud, Data/ICT en Governance & Financiering. Voor het deelproject Inhoud zijn de eerste conceptproducten ontwikkeld zoals een procedure om de juiste gegeven set te verzamelen en een handleiding over de analysemethode van klinische praktijkgegevens. Voor het deelproject Data/ICT is in de eerste fase van het project gewerkt aan de visie op Data/ICT en het gesprek erover in het veld. Tevens is er een analyse uitgezet van het huidige registratie landschap.
Governance en Financiering (G&F), dat ondergebracht is bij de projectleiding van ROR DGM, heeft de uitwerking gegeven aan de concept visie op G&F: uitgewerkt in mogelijke scenario’s en dat in gesprek gebracht met partijen. De projectleiding heeft, naast de afstemming met de opdrachtgever en de Stuurgroep ZIN en de aansturing van het project, een belangrijke taak in de draagvlakontwikkeling voor de ontwikkelde concepten, visies en manier van werken van het
project. Het creëren van de samenhang met de strategische context waarin het project zijn plek heeft. De projectleiding is eindverantwoordelijk voor het realiseren van de doelstellingen, voortgang, het behalen van resultaten en de afstemming met de Stuurgroep en de opdrachtgever (VWS).
Het project zit in de tweede fase, de case studie fase. In deze fase ligt de nadruk op de verdere concrete ontwikkeling van de in fase 1 tot stand gekomen concepten. Hiertoe worden naast de verdere uitwerking van de G&F en de draagvlakontwikkeling, vier case studies ingericht en uitgevoerd. Deze case studies worden in het lopend jaar 2020 uitgezet en zijn allen vanaf 2021 operationeel.
Voor de coördinatie van die 4 case studie trajecten zal een team van 3 case studie begeleiders worden ingericht, ieder met een specifieke achtergrond in een van de specifieke aandachtsgebieden van het project. De case studie begeleider met het aandachtsgebied G&F is sinds het voorjaar van 2020 actief binnen het project. ROR DGM zoekt nog twee case studie begeleiders. Een met een medisch inhoudelijke achtergrond en een met een Data/IT achtergrond. Deze aanvraag heeft betrekking op een case studie begeleider met een Data/IT achtergrond.
Omschrijving van opdracht
De case studie begeleider is onderdeel van het projectteam Regie op Registers Dure Geneesmiddelen (ROR DGM) en wordt in zijn/ haar rol als case studie begeleider verantwoordelijk voor de coördinatie van een goede uitvoering van een of meerdere case studies In het case studie team werk je nauw samen met de andere 2 studiebegeleiders, de voorzitter en de registrerende partij. Daarnaast zal de case studie begeleider een rol en verantwoordelijkheid hebben in de ondersteuning van het deelproject van zijn specifieke aandachtsgebied (data/IT). Hierin werk je nauw samen met het deelprojectteam van jouw specifieke aandachtsgebied (data/IT) en de deelprojectleider van dit aandachtsgebied in het bijzonder.
Samen met de andere teamleden van de case studie neemt de case studie begeleider verantwoordelijkheid voor:
- (algemeen) voorbereidende werkzaamheden;
- vormgeven en evalueren van de werkwijze binnen zijn case studie(s) (o.a. overkoepelende formats, Projectplan/ opdrachtomschrijvingen/afspraken);
- (samen met de case studie voorzitter) coördinatie op de uitvoering van het projectplan, het realiseren van een structuur in de uitvoering van de werkzaamheden, behouden van voortgang en afleggen van verantwoording binnen het project (ROR DGM), inclusief het bijhouden en beschikbaar stellen van de relevante documentatie en besluiten over de case studie (s);
- het zorgen voor overzicht, leggen van verbindingen, bewaken van de samenhang en afstemming tussen de verschillende case studies en de specifieke aandachtsgebieden (inhoud, data/IT, G&F);
- het (mede-)organiseren, inhoudelijk vormgeven en uitwerken van (kleine en grootschalige) bijeenkomsten met verschillende partijen, zowel i.r.t. de specifieke case studie als met alle case studies samen als voor het specifieke aandachtsgebied (data/IT), inclusief het vertalen en uitwerken van de effecten ervan binnen de case studie (aanpak).
- zowel per case studie als voor het specifieke aandachtsgebied data/IT (projectgebonden) uitvoering van diverse coördinerende, ondersteunende, analyserende en specifiek aan zijn specifieke aandachtsgebied gerelateerde activiteiten, zoals bijvoorbeeld de verdere ontwikkeling van de deliverables uit de eerste fase en de uitwerking van de resultaten uit de case studie fase in documentatie voor de implementatie en besluitvorming voor het vervolg. Hiertoe behoort ook de documentatie in het kader van de tussenevaluaties met de opdrachtgever (Stuurgroep ZIN en VWS)
Extra informatie
- In principe werkzaam op locatie, tenzij de COVID-19 maatregelen anders doen vragen.
Functie-eisen
- Academisch/HBO werk- en denkniveau met data/IT achtergrond;
- Kennis en (eventueel stage) ervaring op gebied van Nederlandse gezondheidszorgstelsel;
- Meer dan 3 jaar ervaring met werken bij een overheids-, gezondheidszorg (gerelateerde) organisatie (kan ook stage/afstudeer ervaring zijn);
- Meer dan 3 jaar ervaring in een relevante complexe bestuurlijke omgeving;
- Kennis van zorg informatiestandaarden en zorg ICT-systemen;
- Meer dan 5 jaar ervaring in een relevante data/IT gerelateerde omgeving (kan ook relevante studie/stage/afstudeer ervaring zijn);
- Meer dan 3 jaar ervaring met projectmanagement en een zelfstandige rol hierbinnen waarbij goede samenwerking met verschillende stakeholders op verschillende niveaus een randvoorwaarde is;
- Kennis en ervaring op het gebied van: